MAKALELER

GÜLÜŞ TASARIMI

Dişlerdeki renk ve şekil bozuklukları bireyde psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere neden olabilir. Diş hekimliğinde estetik ve restoratif malzemelerin gelişmesiyle pek çok şekil, renk ve pozisyon bozuklukları rahatlıkla çözümlenebilmektedir. Estetik diş hekimliği işte burada çok önemli bir işlevi üstlenmektedir.

Gülüş tasarımı, hekimlik ve sanatın birlikte uygulanarak, size özel ideal gülüşünüzü yenilemektir. Sizin birtakım kişisel istekleriniz ile sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüşü planlamaktır.

· Yaş

· Cinsiyet

· Dudak yapısı

· Dişetleri

· Dişlerinizin rengi ve şekli

· Yüz yapısı gülüş tasarımını etkilemektedir.

Estetik ve güzel bir gülümseme yalnızca beyaz, düzgün dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkündür. Estetik diş eti uygulamalarına ''pembe estetik'' adı verilmektedir.

Sağlıklı diş eti açık pembe renkte, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmış olup, portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü bir görünümdedir. Diş eti bölgesinde en çok karşılaşılan estetik sorun gereğinden fazla görünen ya da asimetrik diş eti seviyeleri ve diş etinde meydana gelen renk değişimleridir.

Artık Pembe estetik uygulamaları ile istediğiniz gülümsemeye kavuşabilirsiniz.

Diş Eti Estetiği

İşlem sonrası zor bir dönemi yoktur. Hekim tavsiyelerine uyulduğu sürece herhangi bir sorun yaşanmaz. Dişetlerinizin üstüne periodental pat denilen bir pat konulur. Ortalama 5-7 gün dişetlerinizin üzerinde kalabilir. İşlem sonrası günlük yaşantınızda kısıtlama yapmak zorunda kalmazsınız. Ancak bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekecek.

İyileşme periyodu sırasında, ağız içi temiz tutulmalıdır. Çok aşırı sıcak –soğuk ve baharatlı yiyeceklerden bir hafta dikkat edilmelidir. Hekiminizin reçete ettiği gargara ya da gerekli görmüşse yazdığı ilaçları kullanın. Dişetlerinizi yine hekiminizin gösterdiği şekilde çok yumuşak diş fırçası ile fırçalayın. Diş ipi ya da arayüz fırçasını mutlaka kullanın.

Ardından gargaranızı söylenen şekilde kullanın ve gece diş sıkma alışkanlığınız var ise mutlaka gece koruyucu plaklarınızı takın.Aspirin gibi kanı sulandırıcı ilaçlar almayın.Dişetleriniz 3-4 haftada iyileşir. Ancak dokuların tamamen son halini alması 2-3 ayı bulacaktır.

48 saat süresince sızıntı şeklinde kanama olabilir. İşlemden sonra varsa eski kronlarınız ya da köprüleriniz yeni dişeti şekline göre değiştirilmesi gerekir. Gingivektomi sonrası laminate yapılması gerekebilir. Hekiminiz size önceden bilgi verecektir.

Gingivektomi ve Gingivoplasti Nasıl Yapılır?

Öncelikle diştaşlarınız ya da plaklar var ise mutlaka temizlenmiş olmalıdır. Lokal anestezi ile dişetleriniz uyuşturulur. Bazı özel cerrahi aletleri, koter ya da lazer gibi cihazlarla hekiminiz dişetlerinize daha önce planlanan şekli verecektir. Gingivektomi, işlem yapılacak diş sayısına göre birkaç dakika ile 1 saat arasında sürebilir. Gingivoplasti ise birkaç dakikalık bir işlemdir.

Zirkonyum diş kaplama yaptırmadan önce fiyat almak istiyorsanız zirkonyum diş fiyatı sor tıklayınız. Zirkonyum, kaplama diş yapımında kullanılan bir alt yapıdır. Rengi beyaz olan, aynı zamanda ışık geçirgenliği olan bir metaldir. Üzerine gelen basınçlara karşı dayanıklılığı çok yüksektir. Biyolojik olarak doku dostudur. Bugüne dek yapılan klinik çalışmalarda biyolojik uyumluluk bakımından en üst seviyede çıkan malzemelerin başında yer almaktadır. Zirkonyum diş kaplama uygulandığında ağzınızda metalik tat oluşmaz. Isı iletkenliğinın diş minesi ile yakın olması sebebi ile soğuk sıcak hassasiyeti de daha az olur. Zirkonyum diş kaplamanın diğer önemli bir özelliği de rengidir. Metal porselen diş kaplamalarındaki gibi diş eti kenarında koyu renkleşmeler oluşmaz. Bu sayede daha estetik diş kaplama tedavileri uygulamak mümkün olmaktadır.

Diş Beyazlatma

Bize fark edildiğimizi hissettiren ve mutluluk veren gülümsememizdir. Gülüşümüzü etkili kılan ise dişlerimizdir. Sararmış dişlerle, bırakın gülmeyi konuşmak bile istemeyiz.

Dişlerimize azami özeni göstermemize rağmen rengi yine de istenilen beyazlıkta olmayabilir. Genellikle daha önce kullanılmış tetrasiklin grubu antibiyotikler, kanal tedavisi, çok fazla kafein ve sigara tüketimi dişlerin sararmasına neden olur. Sararmış dişleri ne kadar fırçalarsak fırçalayalım istediğimiz beyazlığı yakalamamız zordur. Bu noktada devreye uzman bir hekim desteğinin girmesine ihtiyaç vardır.

Klinik Diş Beyazlatma

Klinik diş beyazlatma, adından da anlaşılacağı üzere klinikte doğrudan diş hekimi tarafından uygulanan bir beyazlatma işlemidir. Dişlerinize hekim kontrolünde mavi ışık ve beyazlatma jeli kullanılarak yapılan Office Bleaching’de dişler işlem sonunda hemen birkaç ton açılabilir ve etkinliğini uzun süre koruyabilir.